Nokvorsten

Nokvorsten reparatie- en renovatie

Nokvorsten zijn de dakpannen bovenop uw dak die er voor moeten zorgen dat de twee aparte dakhelften bij een hellend dak worden samengevoegd.

Sinds jaar en dag staat Eigenhuis Dakdekkers door het gehele land bekend om de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid die wij leveren. 

Met onze jarenlange ervaring, deskundige oplossingen en vakkundige werkzaamheden zijn wij uw partner voor al het dakonderhoud. Alle materialen die wij inzetten voldoen aan de Europese richtlijnen en alle werknemers van Eigenhuis Dakdekkers zijn VCA gekeurd. Ook geven wij tot wel 15 jaar garantie op ons werk. Zo bent u dus verzekerd van de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid die u van ons gewend bent.

Door verschillende weersomstandigheden kan het cement tussen dakpannen en nokvorsten aangetast worden. Hierdoor nemen nokpannen meer vocht op en dit kan in de winter gaan bevriezen, met als gevolg dat dakpannen los komen te liggen en gaan scheuren. Het is dus van belang om uw nokvorsten tijdig te repareren. 

Nokvorsten vastleggen Nokvorst renovatie

Bij de wat oudere woningen worden nokpannen vastgelegd met het gebruik van specie of cement. Dit kan naar verloop van tijd zijn uitgedroogd, poreus zijn geworden of zijn gescheurd. Hierdoor komen nokvorsten los te liggen en dit kan een lekkage veroorzaken. Wanneer dit het geval is, zullen wij het aangetaste specie of cement verwijderen en de nokvorsten schoon borstelen, zodat deze weer mos en alg vrij zijn. Daarna worden ze weer opnieuw bevestigd, zodat ze weer waterdicht en stormvast liggen.

 

Het kan voorkomen dat de nokvorsten op uw dak in een zeer slechte staat verkeren en gescheurd of kapot zijn. Wij zullen dan de nokvorsten moeten vervangen. Hiervoor verwijderen wij ook de bovenste rij dakpannen, welke wij ook zullen vernieuwen. Hierna wordt er een kunststof ondervorst gemonteerd. Deze houdt regen en wind tegen. Als laatste wordt de nieuwe nokvorst gemonteerd. Hierna zult u geen last meer hebben van lekkages en er weer jaren tegenaan kunnen. 

Neem contact met ons op

WhatsApp chat
Neem contact op!